Loading...
Nakupovalna košarica

V nakupni košari ni artiklov.

The product quantity has been updated
Show cart

Pogoji poslovanja

24. 10. 2017

Splošni pogoji spletne trgovine EPL so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino EPL (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana, matična številka: 1446991, davčna številka: SI10518711 (zavezanec ZA DDV), datum vpisa subjekta v sodni register: 1.12.1999, Okrožno sodišče Ljubljana št. v. 13254200, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali EPL).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine EPL, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med podjetjem EPL in kupcem, naročniško razmerje za storitev naročila na novice in pogoje uporabe drugih storitev, ugodnosti ali produktov, ki jih ponuja EPL d.o.o., razen če posebna pogodba ali drugi splošni pogoji določajo drugače.

Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnih mestih podjetja EPL.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu EPL, Kongresni trg 15, Ljubljana.

 Splošni pogoji zavezujejo vse vrste uporabnikov, naročnikov in plačnikov produktov oz. storitev v družbi EPL  d.o.o..

 V kolikor je sklenjena posebna pogodba, so ti splošni pogoji sestavni del le-te, in na podlagi veljavnega Obligacijskega zakonika (120.člen), dopolnjujejo posebno pogodbo in zavezujejo kot pogodbena določila. Splošni pogoji so objavljeni na spletni strani EPL d.o.o..

 

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino EPL prek elektronske pošte postane obiskovalec gost EPL, s potrjeno registracijo v spletno trgovino EPL pa postane član EPL. Tako gost kot član EPL spletne trgovine (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini EPL.

Obiskovalec lahko registracijo za člana EPL opravi prek spleta.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član EPL pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana EPL nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na shop@epl.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Nakup določenih artikov, ki so na zalogi na prevzemnem mestu EPL d.o.o., je mogoč tudi brez vpisa v spletno trgovino EPL in sicer po Redni ceni in maloprodajnih pogojih fizične trgovine.

Dostopnost informacij

EPL se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju EPL (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba EPL ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cena v spletni trgovini EPL je prikazana kot Spletna cena ter Redna cena. Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike EPL (to je za uporabnike, EPL zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik EPL postanete z registracijo v spletni trgovini kot član EPL ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost EPL. Na prevzemnih mestih so posamezni artikli na voljo za nakup ter sta na njih prikazana Redna cena in Spletna cena.

Redna cena pa je cena, ki velja za neregistrirane uporabnike, ki niso člani EPL ali gosti EPL in želijo kljub temu opraviti nakup na enem od prevzemnih mest / poslovalnic EPL d.o.o.

Najboljša ponudba dneva

Najboljša ponudba dneva je posebej znižana cena artikla, ki velja v obdobju 24 ur (od 0:00 do 23:59 tistega dne) za določene artikle, ki so v ponudbi EPL označeni s popustom in veljajo do odprodaje zalog. Ob artiklu so navedeni odstotek znižanja glede na Redno ceno in najboljša ponudbo - cena dneva.

 

Oznake artiklov

 •  Artikel z oznako "Novosti" je na novo dodan artikel v ponudbo EPL. S to oznako bo izpostavljen minimalno 14 dni in maksimalno 2 meseca.
 • Artikel z oznako "Odprodaja" ima še dodatno znižano ceno glede na spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega artikla. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.
 • Artikel z oznako "Rok dobave ni znan" trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ni na zalogi niti v centralnem skladišču EPL niti pri dobavitelju.
 • Artikel z oznako "Odlična cena" kupcu omogoča nakup artikla po posebej ugodni ceni glede na spletno ceno.
 • Artiklu z oznako "Priporočamo" prodajni svetovalec EPL zaradi lastnosti artikla ali/in odlične cene priporoča nakup. Priporočilo, namenjeno širšemu krogu oseb, ne upošteva potreb in lastnosti posameznega kupca, zato mora nakupno odločitev zase sprejeti vsak kupec sam in EPL zanjo ne prevzema nobene odgovornosti.
 • Artikel z oznako "Zadnji kos" je zadnji kos tega artikla na zalogi v centralnem skladišču EPL, kar omogoča hitrejšo dobavo artikla.

      

Oznake Odprta embalaža

 • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

Naročilo

EPL za namene obdelave naročila, izvajanja naročniškega razmerja, pošiljanja e-novic (akcijskih ponudb, informativnega gradiva ter novosti v ponudbi EPL d.o.o.) v kolikor se je kupec prijavil na e-novice in teh splošnih pogojev zbira in nadalje obdeluje naslednje osebne podatke kupca oziroma nosilca uporabniškega računa, ki ga je določil kupec: 

ime in priimek; 

e-naslov za prejem novic; 

podatke o naročniku (datum podaje naročila in datum sklenitve pogodbe, podatke o plačilu naročenega/ih izdelkov oz. storitev, e-naslov za prejemanje računov ali poštni naslov za prejemanje računov ter ime in priimek oziroma firma, naslov in davčna številka naročnika); 

čas in datum uporabe uporabniškega računa; 

čas in datum prejema novic; 

arhiv komunikacije; 

druge osebne podatke, ki jih naročnik oziroma nosilec uporabniškega računa prostovoljno posreduje družbi EPL. 

 

V kolikor kupec želi uveljavljati študentski popust, s strani kupca pridobimo tudi kopijo veljavne študentske izkaznice oz. kopijo drugega veljavnega potrdila. 

Pri sklepanju hitrih kreditov za nakup izdelkov oz. storitev družbe EPL d.o.o. oz. ob zahtevi izbrane banke pa izdelamo še kopijo osebnega dokumenta. 

V primeru preplačil s strani kupca, pridobimo neposredno od kupca še številko transakcijskega računa, da lahko opravimo vračilo preplačanega zneska. 

EPL osebne podatke naročnikov/kupcev in nosilcev uporabniških računov obdeluje v skladu z veljavnimi predpisi v Republiki Sloveniji. 

Kupec je dolžan EPL sporočiti vsako spremembo, ki utegne vplivati na izvrševanje naročniškega razmerja najkasneje v roku 3 delovnih dni od nastanka spremembe. V primeru, da naročnik opusti dolžnost obveščanja, EPL svoje obveznosti pravilno in veljavno izpolnjuje na podlagi podatkov,

s katerimi razpolaga. Naročnik odgovarja EPL za škodo, ki utegne nastati zaradi opustitve obveznosti obveščanja po tem odstavku.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku podjetja EPL.

 

Načini plačila

EPL omogoča naslednje načine plačila:

https://www.epl.si/moznosti_financiranja/

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun EPL po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

Na prevzemnem mestu EPL d.o.o. je možno plačilo z gotovino ali s s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners Club). Plačilo z vrednotnicami ni mogoče.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na shop@epl.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

 

Izdaja računa

EPL po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

Opis postopka izdaje spletnega naročila

 

1. S klikom na gumb "DODAJ V KOŠARICO" se odpre nova stran košarica.

2. V košarici lahko kupec določi količi naročenega izdelka.

3. Desno poleg opisa naročenega izdelka je gumb "X". S klikom na ta gumb izdelek odstranite iz košarice.

4. V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupom lahko klikne na gumb "NAZAJ V TRGOVINO".

5. Če ima kupec kodo za popust jo vnese v polje "VNESITE KODO" in klikne na gumb "UPORABI KUPON".

6.Če je kupec zaključil z nakupom klikne na gumb "ZAKLJUČI NAKUP". Odpre se nova stran "BLAGAJNA".

7. Kupec nadaljuje kot gost ali registriran uporabnik ali pa se registrira. Označi "NAROČI KOT GOST" ali "REGISTRIRAJ SE". Če je kupec že registriran se prijavi v "PRIJAVA". Za naslednjo stopnjo nakupa kupec klikne "NAPREJ".

8.V polja "PODATKI RAČUNA" kupec vnese zahtevane podatke. Če se kupec registrira vnese še uporabniško ime in geslo, ki si ju mora zapomniti za prijavo ob naslednjem nakupu.

9. "DOSTAVA NA TA NASLOV" pomeni, da bo blago dostavljeno na naslov, ki je naveden ob prijavi v kolikor kupec v naslednjih korakih ne navede drugega načina prevzema.

10. "DOSTAVA NA DRUG NASLOV" kupec navede drug naslov za dostavo naročenega blaga.

11. "NAČIN DOSTAVE" Če kupec označi "PREVZEM NA SEDEŽU PODJETJA" bo kupec prišel po naročeno blago v trgovino EPL, Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana. Če kupec označi "POŠTA SLOVENIJE" bo naročeno blago odpremljeno po pošti Slovenije. V kolikor je nakup nižji od 199,99€ se k znesku nakupa prištejejo stroški pošiljanja in stroški PTT Slovenija.

12. "NAČIN PLAČILA" Kupec izbere način plačila.

13. "PREGLED NAROČILA" Prikaz zneska za plačilo brez stroškov, ki jih zaračuna pošta Slovenije. Če se kupec strinja s pogoji označi v okencu "Strinjam se s Splošnimi pogoji spletne trgovine EPL" in klikne na gumb "ZAKLJUČI NAROČILO". 

Cene

Spletna cena

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike EPL, ki so EPL d.o.o. zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik EPL postanete z registracijo v spletni trgovini kot član EPL ali enkratnim vpisom v spletno trgovino kot gost EPL.

Redna cena

Za nakup neregistriranih uporabnikov velja Redna cena. Artikli so na voljo za nakup po Redni ceni izključno na prevzemnih mestih EPL d.o.o. Redna cena je običajno višja od Spletne cene. Kupci lahko tudi na prevzemnih mestih opravijo registracijo za člana EPL ali oddajo naročilo kot gost EPL in s tem, ko EPL d.o.o. zaupajo svoje podatke, uživajo ugodnosti Spletne cene. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

Kjer je ob artiklu izpisana samo ena cena, pomeni, da sta Spletna cena in Redna cena enaki.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo EPL kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocojska koda se ne seštevata.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo podjetja EPL.

Darilni bon EPL

Darilni bon je izkazni papir, ki ga prodajalec EPL d.o.o. proti plačilu izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo darilnega bona). Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec EPL d.o.o. pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine EPL.

Darilni bon je moč kupiti v spletni trgovini EPL. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov, razen načina plačila. Darilni bon je možno plačati s plačilno ali kreditno kartico. V primeru večjega naročila darilnih bonov lahko svoje povpraševanje pošljete na shop@epl.si. V tem primeru je možnost plačila po predračunu. Veljavnost darilnega bona je 3 mesece od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti darilnega bona.

Uporaba darilnega bona:

 • Izberite blago, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico. Nadaljujte in končajte naročilo. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V polje Darilni bon ali kodo za popust vpišite kodo darilnega bona in potrdite tako, da kliknete na gumb Uporabi. Če želite unovčiti več bonov, ločite posamezne kode s presledkom ali vejico.
 • Ko vpišete kode, se vrednost darilnih bonov avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je treba še poravnati.
 • Nato samo še oddate spletno naročilo.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se koda za popust lahko vnese samo ena. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico.

Če je naročilo ali del naročila preklican in zato darilni boni niso unovčeni, vam bomo bone nadomestili z novimi darilnimi boni. Vplačani denar bomo vrnili na vaš tekoči račun ali kreditno kartico, v kolikor ste z njo izvedli nakup. Vse, kar morate storiti je, da nam sporočite kode unovčenih darilnih bonov in številko vašega transakcijskega računa.

Več o darilnih bonih…

Stroški prevoza

Informacija o stroških prevoza je objavljena na https://www.epl.si/dostava/

Stroške prevoza za tujino pri nakupih v spletni trgovini krije v celoti kupec po lastnem dogovoru z dostavno službo oz. pošto.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine EPL in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust:

 • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Vrednost vašega naročila mora biti vsaj 1 € višja od vrednosti kode za popust. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
 • V istem koraku v polje Darilni bon, promocijska koda, koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. V primeru, da želite istočasno izkoristiti več kod za popust, jih v polje vnesite istočasno in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.
 • Za nakup enega artikla je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode za popust).
 • Ko vpišete kode za popust, se vrednost kod za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku – Povzetek naročil. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

 

Bonus

Pridobitev bonusa za naslednji nakup:

Uporabnik prejme bonus ob nakupu artiklov preko spletne trgovine EPL, ki imajo v opisu označeno tudi pridobitev bonusa za naslednji nakup (in njegovo višino).

Bonus za naslednji nakup se izda v elektronski obliki (kupec prejme e-mail s kodo bonusa) 14 dni od prevzema naročila, razen v primeru, če je to drugače navedeno. Vsak bonus ima svojo kodo za popust (unikatno serijsko številko), prodajalec pa ga je zavezan upoštevati kot popust za vnaprej določene artikle/kategorijo ali za katerikoli artikel (če je tako določeno), ki je naprodaj v spletni trgovini EPL. Ob naročilu artikla z bonusom je lahko podana tudi omejitev unovčenja bonusa za naslednji nakup (glede na vrednost ali vsebino nakupa).

Unovčenje bonusa:

Ob unovčenju pridobljenega bonusa mora vrednost vašega naročila biti vsaj 1 € višja od vrednosti bonusa za popust. Bonus se lahko uporabi le v enkratnem znesku in ga ni možno porabiti delno. Veljavnost bonusa je 3 mesece, razen v primeru, če je to drugače navedeno.

Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več darilnih bonov in promocijskih kod, medtem ko se kod bonusa za popust lahko vnese toliko, koliko je v košarici artiklov. Vse našteto tekom oddaje spletnega naročila enostavno vpišete tako, da posamezne kode ločite s presledkom ali vejico. Število dovoljenih kod bonusa za popust, ki jih želite uporabiti znotraj enega naročila, je omejeno na število artiklov, ki jih imate v košarici (na primer: ob naročilu 4 artiklov lahko sočasno uporabite največ 4 različne kode bonusa za popust).

Kompleti

Komplet je skupek dveh do šestih artiklov. Ob nakupu artikla prek spletne trgovine EPL vam sistem ponudi še druge artikle in s tem prihranite pri ceni. Za dodaten artikel znotraj kompleta veljajo posebni prihranki, ki bodo že pred oddajo spletnega naročila vidni v košarici.

Kaj moram še vedeti o kompletih?

Darila, ki so dodana posamičnim artiklom, se pri tvorjenju kompleta ne ohranijo (kompleti se vedno tvorijo brez daril). Znotraj različnih kompletov se prihranki razlikujejo.

Darilni bon, promocijsko kodo, kodo za popust lahko izkoristite tudi pri nakupu kompleta. Število kod za popust ne sme presegati števila naročenih različnih artiklov (na primer: komplet sestavljata 2 artikla, kar pomeni, da lahko istočasno izkoristite le 2 kodi za popust). Različne kode istočasno vnesite v polje darilni boni, promocijska koda, koda za popust in jih ločite z vejico ali presledkom. Nato kliknite gumb Uporabi.

 

Pravila nagradnih iger

Opredelitev pojmov

Organizator nagradne igre je prodajalec EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana. Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

Dobitnike nagrad določi funkcija računalniškega izbora naključno ali jih določi komisija organizatorja.

Pravica sodelovanja v nagradni igri (in ostalih podelitvah artiklov ali bonov)

Udeleženci nagradne igre so lahko fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, zaposlene pri organizatorju nagradne igre in njihovi ožji družinski člani ter osebe zaposlene pri drugih pravnih osebah, povezanih z izvedbo te nagradne igre. Pravne osebe ne morejo biti udeleženec nagradne igre. V nagradni igri ne morejo sodelovati osebe, ki ne sprejmejo pravil nagradne igre. Šteje se, da je udeleženec sprejel pravila nagradne igre s tem, ko je sodeloval v razpisani nagradni igri.

EPL d.o.o. za namene izvedbe posameznih nagradnih iger, obdeluje ime in priimek, naslov, elektronski naslov, davčno številko in telefonsko številko prijavljenega v nagradni igri, ki ga udeleženec sam posreduje ob prijavi v nagradno igro. 

V primeru, da je udeleženec izžreban v nagradni igri družba EPL d.o.o., obdeluje še sledeče osebne podatke izžrebanca v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov v RS: 

ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonska številka ter davčna številka. Navedeni osebni podatki se obdelujejo tako dolgo dokler je dosežen namen nagradne igre in obdelave osebnih podatkov. 

 

Pravila sodelovanja v nagradni igri

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

Elektronsko nagradno žrebanje

V žrebanju lahko sodelujejo vsi udeleženci nagradne igre. En udeleženec lahko v nagradnem žrebanju sodeluje samo enkrat. Rezultat žreba je dokončen. Pritožba ni mogoča. Dobitnik bo o prejetju in načinu prevzema nagrade obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti izžrebanca

Izplačilo nagrade v gotovini ni možno, ravno tako je ni mogoče zamenjati za drug artikel.

Dobitnik je dolžan organizatorju nagradne igre v pisni obliki (e-pošta) posredovati svoje osebne podatke - ime, priimek, naslov, e-naslov in telefonsko ter davčno številko,

ter izjavo, s katero (še enkrat) izrecno soglaša s pravili igre ter obdelavo osebnih podatkov za namen prejema nagrade ter za napoved nagrade za odmero dohodnine, lastnoročni podpis ustrezno izpolnjene izjave pa je pogoj za prejetje nagrade. Podatke in podpisano izjavo je dolžan posredovati

vse najkasneje v dveh dneh po prejemu obvestila, da je dobitnik nagrade.

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo dobitnikom nagrad poslal potrdilo v skladu z zakonom o dohodnini in pravilnikom o dostavi podatkov za odmero dohodnine. Nagrajenec je dolžan prijaviti vrednost nagrade v napoved za odmero dohodnine. Ob prevzemu nagrade je nagrajenec dolžan izpolniti izjavo o prevzemu nagrade. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami. V kolikor nagrajenec ne izpolni vseh obveznosti, se šteje, da nagrajenec nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do nagrajenca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen. Nagrade niso prenosljive.

V kolikor organizator nagradne igre v roku treh (3) delovnih dni od trenutka, ko dobitniku pošlje obvestilo o tem, da je bil izžreban, iz katerega koli razloga (npr.: dobitnik izjavi, da nagrade ne želi sprejeti, naslov ali elektronski naslov je nepopoln ali napačen ipd.) ne prejme vseh potrebnih podatkov ter izjave, da želi prejeti nagrado, se šteje, da dobitnik nagrade ne želi sprejeti ter je tako organizator v razmerju do izžrebanca prost vseh obveznosti po tej nagradni igri in pridobi pravico z nagrado razpolagati v kakršenkoli drug namen.

Varstvo osebnih podatkov

Organizator nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec nagradne igre s podpisom soglasja in označitvijo obveščanja dovoli, da mu organizator lahko pošilja obvestila v zvezi s ponudbo organizatorja preko e-novic . Udeleženec oziroma njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko kadarkoli prekliče svoje soglasje za uporabo osebnih podatkov, pridobljenih v nagradni igri za namene neposrednega trženja. Organizator nagradne igre si pridržuje pravico, da podelitev nagrad organizira kot javni dogodek. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec dovoljuje, da se njegovo ime, poštna številka in kraj, datum objave nagradne igre in datum žreba nagrajenca uporabijo v avdio, foto in video materialu organizatorja nagradne igre. Izžrebanec dovoljuje organizatorju nagradne igre objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oziroma prevzema nagrade.

Objava pravil nagradne igre

Udeleženci nagradne igre z oddajo svojih podatkov prek vnosne forme na tej strani soglašajo, da so s pravili seznanjeni in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

 

Postopek obveščanja o nakupu

1. EPLnaročilo

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu EPL so na spletni strani EPL vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. EPL naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. EPL lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi artiklov, ki jih EPL nima na zalogi v lastnem skladišču, je EPL izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do EPL. Prek elektronske pošte EPL kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči EPL, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj EPL ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko EPL naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati.

2. Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem

EPL v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. EPL v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. 

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 01 256 13 20 ali po e-mailu na naslov shop@epl.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

 

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku izberete opcijo račun na podjetje in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva. Za posamezne artikle, ki so na voljo za nakup na prevzemnem mestu, izdaja računa na pravno osebo ni možna.

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Uveljavljanje stvarne napake in vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja EPL, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.

 

Spletna trgovina EPL pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu*  (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
 • z nakazilom na račun upravitelja EPL po ponudbi/predračunu
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners club)
 • z obročnim plačilom do 6 obrokov z Diners Club kartico
 • odloženo plačilo (predhodno sklenjena pogodba z ustreznim zavarovanjem).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun EPL po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: shop@epl.si.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo na povezavi: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti EPL, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona. 

V  primeru odstopa od pogodbe EPL nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. 

EPL vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja EPL. 

Pri prodajnih pogodbah lahko EPL zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči EPL ali osebi, ki jo EPL pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. 

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije EPL ali če EPL predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga EPL prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje 

vrednosti blaga, če ga EPL ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

Po določbi b 43. d člena ZVPot lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži EPL na obrazcu http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV11915 ali z nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. Šteje se, da je potrošnik podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa iz tega člena nosi potrošnik.

 

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira EPL, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

 

Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
 • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

37.čl. ZVPot:

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

1.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

2.     če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

3.     če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

4.     če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

37.a člen

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

37.b člen

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

37.c člen

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

- odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

- blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali

- vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

 

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem atrikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo prodajalcu na naslovu njegovega skladišča: EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana. Prodajalec hrani artikel v lastnem skladišču do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Prodajalec ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine EPL in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. V primeru, da je vrednost artikla neznatna, ga lahko prodajalec podari v dobrodelne namene in v tem primeru kupcu ni dolžan nobenega vračila. Prodajalec 15 dni pred iztekom 6 mesečnega roka hrambe kupca obvesti o nameravani prodaji oziroma o podaritvi artikla, po prodaji pa tudi o doseženi ceni in znesku stroškov ter o nakazilu preostanka kupnine na transakcijski račun kupca.

 

Artikli z odprto embalažo

Artikli z odrto embalažo so bili vrnjeni, na EPL in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, itd.) in gredo v nadaljnjo prodajo. Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla sta za vsak artikel pisno navedena (tako v opisu artikla kot na računu).

Vrnjene artikle v EPL pregledamo, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. še vedno omogočajo normalno delovanje. Zaradi tega je ustrezno določeno tudi novo obdobje garancije, ki je pisno navedeno ob vsakem artiklu.

V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je stranka upravičena do garancijskega popravila in do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot veljajo za ostale artikle.

 

Tip pomankljivosti artikla z oznako Odprta embalaža

 

 • Odrta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.
 • Servisiran artikel: Artikel je bil servisiran na pooblaščenem servisu. Artikel je brezhibno delujoč. Cena je dodatno znižana, velja naveden garancijski rok.

 

 

Dostava

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk prodajalca EPL sta Pošta Slovenije in GLS, vendar si EPL pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

EPL spletna trgovina deluje na območju Slovenije.

 

Oddaja odpadne električne in elektronske opreme (OEEO)

Ob nakupu nove električne in elektronske opreme (EEO) lahko brezplačno oddate odpadno električno in elektronsko odpremo (OEEO) na vseh naših prevzemnih mestih. Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO), ki jo boste prepustili, mora biti po namenu uporabe in razvrstitvi v razred električne in elektronske opreme enaka dobavljeni/kupljeni, prav tako mora biti število oddanih kosov enaka številu dobavljene električne in elektronske opreme (EEO).

 

Varnost

EPL uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. EPL v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

Varovanje osebnih podatkov

EPL se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter Splošno Uredbo GDPR. 

EPL d.o.o. hrani naslednje podatke strank EPL v skladu z določili veljavnega zakona o varstvu osebnih podatkov, in sicer le toliko časa, kot je potrebno za namene, za katere se obdelujejo oz. največ pet (5) let, razen tistih, ki jih je v skladu s predpisi s področja računovodstva in davčnega prava dolžan hraniti dlje časa: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z EPL.

EPL navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste EPL hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov EPL: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z EPL. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija

EPL bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, le če bo s strani uporabnika pridobil ustrezno soglasje za elektronsko komunikacijo, pošiljanje e-računov ter za oglasna sporočila. In v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila EPL bodo vsebovala naslednje sestavine:

                         jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

                         pošiljatelj EPL bo jasno razviden,

                         različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

                         jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

                         željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo EPL izrecno spoštoval.

Oglasna sporočila EPLbodo jasno razvidna in jasno ločena od iger in tekmovanj.

Stranka oziroma skrbnik uporabniškega računa lahko kadarkoli prepove uporabo kontaktnega e-naslova oziroma e-naslova za prejemanje e-novic za namene neposrednega trženja.

 

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

EPL omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih EPL pregleda. EPL ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni EPL ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in EPL dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. EPL ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu EPL, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na EPL.

 

Članstvo v VIP klubu

Upravitelj VIP kluba je prodajalec EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 Ljubljana.

Članstvo v VIP klubu avtomatično pripada vsakemu članu EPL, ki v tekočem koledarskem letu opravi:

                         vsaj 10 nakupov v minimalni vrednosti posameznega nakupa 500 €* ali

                         skupno vrednost nakupov za 8000 €*.

*Stroški dostave niso zajeti v skupno vrednost nakupa.

V vrednost nakupa se štejejo izključno zaključeni spletni nakupi, opravljeni na www.epl.si na fizično osebo kot tudi tisti, ki jih uporabnik opravi za račun pravne osebe (na podjetje, registrirano znotraj svojega uporabniškega profila). Nakupi, opravljeni za račun pravne osebe, se uporabniku upoštevajo le v primeru, da je e-poštni naslov pravne osebe enak e-poštnemu naslovu člana EPL. VIP status je pri nakupih za račun pravnih oseb vezan na uporabniški račun skrbnika, ki opravlja nakup za račun pravne osebe, in ne na nakupe pravne osebe.

V primeru, da uporabnik artikel vrne, se vrednost vračila odšteje od skupnega števila in vrednosti nakupov, ki uporabniku zagotavljajo VIP status. Če posledično kriteriji za članstvo uporabnika v VIP klubu ni več izpolnjen, se uporabniku status člana VIP kluba odvzame.

Članstvo v VIP klubu se aktivira 21 dni po zadnjem prevzemu naročila in ko uporabnik izpolnjuje pogoje članstva. Uporabnik VIP članstvo obdrži do vključno 31. decembra naslednjega koledarskega leta, ko se preveri ustrezanje pogojem za podaljšanje članstva v VIP klubu. Pogoji za podaljšanje članstva so enaki pogojem za vključitev v VIP klub.

EPL lahko uporabnika avtomatično včlani v VIP klub, ko izpolni pogoje iz drugega odstavka. Članstvo ni obvezno – uporabnik se lahko iz VIP kluba kadarkoli odjavi na podlagi pisnega preklica, poslanega na shop@epl.si. Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do vključitve posameznega uporabnika v VIP klub tudi v primeru, ko uporabnik ne izpolnjuje pogojev iz drugega odstavka. Upravitelj si pridržuje tudi pravico do izključitve uporabnika iz VIP kluba, če ugotovi, da je uporabnik želel zlorabiti ugodnosti VIP kluba v nepoštene namene.

Upravitelj VIP kluba si pridržuje pravico do spreminjanja in dopolnjevanja pravil VIP kluba in programov ugodnosti, o čemer bo pravočasno obveščal svoje člane prek elektronske pošte.

Člani VIP kluba, ki v svojem uporabniškem računu niso potrdili, da želijo prejemati e-pošto z novostmi, akcijami in posebnimi ponudbami EPL, posebnih obvestil VIP kluba ne bodo prejemali, razen obvestila o vključitvi v VIP klub in obvestila o izpolnjevanju pogojev za podaljšanje članstva.

Pravila sodelovanja in članstva ter programi ugodnosti, ki veljajo za člane VIP kluba, so objavljeni na spletnem mestu.

 

UKINITEV UPORABNIŠKEGA RAČUNA 

Ukinitev uporabniškega računa lahko v skladu s Splošnimi pogoji zahteva le registrirana stranka na spletni strani. 

Kupec oz. zakoniti zastopnik stranke zahteva ukinitev uporabniškega računa priporočeno po navadni pošti na naslov EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 LJUBLJANA, ali po elektronski pošti na e-naslov info@epl.si. EPL d.o.o. se zavezuje, da bo v roku 15 dni od prejema zahtevka ukinila uporabniški račun in izbrisala morebitne osebne podatke stranke oziroma skrbnika uporabniškega računa, razen tistih, za katere je pogodbeno razmerje še v teku oz. veljavna garancijska doba (na podlagi katere lahko kupec zahteva servisiranje naprave), oz. tistih, ki jih je v skladu s predpisi s področja računovodstva in davčnega prava dolžna hraniti po prenehanju naročniškega razmerja.

 

Stranka oziroma skrbnik uporabniškega računa lahko kadarkoli zahteva, da družba EPL d.o.o. dopolni, popravi, blokira ali izbriše osebne podatke (kot je navedeno v oddelku »Pravice strank«), ki se nanašajo nanj in za katere dokaže, da so nepopolni, netočni ali neažurni ali da so bili zbrani ali obdelani v nasprotju z zakonom, kar pa ga ne odveže obveznosti, ki jih ima po Splošnih pogojih oziroma jih ima do stranke sklenjena Kupoprodajna pogodba.

 

PRAVICE STRANK 

Stranka oziroma skrbnik uporabniškega računa in naročnik, ki je fizična oseba, lahko kadarkoli zahteva, da mu družba EPL d.o.o.: 

• potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogoči vpogled v osebne podatke, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj, ter njihovo prepisovanje ali   kopiranje; 

• omogoči vpogled v katalog zbirke osebnih podatkov oz. evidenco dejavnosti obdelave osebnih podatkov; 

• posreduje izpis osebnih podatkov, ki so vsebovani v zbirki osebnih podatkov in se nanašajo nanj; 

• posreduje seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen; 

• da informacijo o virih, na katerih temeljijo zapisi, ki jih o posamezniku vsebuje zbirka osebnih podatkov, in o metodi obdelave;  

• da informacije o namenu obdelave in vrsti osebnih podatkov, ki se obdelujejo, ter vsa potrebna pojasnila v zvezi s tem; 

• pojasni tehnične oziroma logično-tehnične postopke odločanja, če izvaja avtomatizirano odločanje z obdelavo osebnih podatkov posameznika. 

 

Stranka (uporabnik) ima prav tako pravico: 

do omejitev obdelave, kadar velja en od naslednjih primerov: 

posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; 

je obdelava nezakonita in posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe; 

upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; 

je posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. 

 

  do popravka osebnih podatkov (EPL je dolžan popraviti netočne osebne podatke stranke prav tako pa ima stranka (ob upoštevanju namenov obdelave), pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave) 

do pozabe in izbrisa - če več ne želi, da se njegovi osebni podatki obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo oz. obdelavo, lahko uporabnik zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo brez nepotrebnega odlašanja, in sicer kadar velja eden od naslednjih razlogov (razen zakonskih izjem): 

• osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; 

posameznik, prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; 

posameznik lahko obdelavi ugovarja, pod pogojem, da za obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi, ali pa posameznik obdelavi lahko kadarkoli ugovarja kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja; 

osebni podatki so bili obdelani nezakonito; 

osebne podatke je treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom RS; 

osebni podatki so bili zbrani v zvezi s točno določeno ponudbo družbe. 

 vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki

do pravnega sredstva - vložitve pritožbe; 

do prenosljivosti osebnih podatkov (velja samo za osebne podatke, ki so obdelani avtomatizirano). 

 

 

 Omejitev odgovornosti

EPL se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da EPL ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo EPL kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

EPL ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. EPL mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. EPL ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

EPL ima možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih artikla in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih EPL v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni. 

 

 

Piškotki

V RS uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17), katerega člen 157 predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta. 

Kaj so piškotki? 

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob uporabnikovem obisku spletne strani in vsebuje različne informacije, ki jih spletna stran prebere ob ponovnem obisku, prav tako pa se pri naprednih aplikacijah lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Služijo za spremljaje količine obiska, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo upravljavcu piškotkov EPL d.o.o., Kongresni trg 15, 1000 LJUBLJANA vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približamo bralcem z zanimivejšimi vsebinami. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Zakaj so piškotki potrebni? 

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Z uporabo piškotkov je tako brskanje po spletnih straneh hitrejše in enostavnejše.

 

Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta ali pri izvajanju spletnih storitev ter podajajo informacije o navadah spletnega uporabnika. 

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, omogočajo delovanje naše spletne strani, spremljajo statistiko obiska, zagotavljajo uporabniku prijaznih spletnih storitev ter nam pomagajo razumeti kateri produkti (oz. ponudbe) so najzanimivejši za obiskovalce, prav tako pa ne zbirajo vaših osebnih podatkov niti niso nosilci virusov oz. ne morejo poškodovati vaših naprav. 

Vrste piškotkov in uporaba na naši spletni strani 

Začasni ali sejni piškotki (session cookies) »živijo« od trenutka, ko odprete brskalnik, pa do trenutka, ko zaključite sejo in zaprete brskalnik. Odstranjeni so iz računalnika, ko zaprete vaš brskalnik. Spletna stran jih uporablja za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku, s svojimi lastnostmi pa prav tako pomagajo izboljšati delovanje in uporabnost naše spletne strani. 

Trajni ali shranjeni piškotki (persistent cookies) pa ostanejo shranjeni, tudi ko zaprete brskalnik in zaključite sejo. Spletna stran jih uporablja npr. za shranjevanje informacij o registraciji, pa tudi za grajenje profilov uporabnikov in analiziranje prometa. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo cca. 6 mesecev. 

Analitični piškotki Google Analytics: se uporabljajo za zbiranje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo našo spletno stran, od kje so obiskovalci prišli na našo spletno stran, število obiskovalcev ter spletne strani, ki so jih obiskali. Te informacije, ki se zbirajo v anonimni obliki, so nam v pomoč pri izboljšavah uporabniškega vidika spletne strani. Nekateri se uporabljajo zgolj za trajanje seje in se zbrišejo takoj po prenehanju, drugi pa se ohranijo tudi do 2 let, kot sledi iz spodnje tabele. V kolikor tega sledenja ne želite kliknite na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

 

Google Analytics 

Ime piškotka 

Trajanje 

Opis 

_utma 

2 leti 

Google Analytics Zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami. 

utmb 

30 minut 

Google Analytics Zabeleži novo sejo ali novega uporabnika 

__utmt 

10 minut 

Statistika ogledov 

_utmz 

6 mesecev 

Google Analytics Določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo. 

_utmc 

Trajanje seje 

Google Analytics Zabeleži čas trajanja obiska. 

_ga 

2 leti 

Statistika ogledov spletne strani 

 

Nadzor piškotkov 

Za uporabo piškotkov se vsak uporabnik odloča sam. Piškotke lahko vedno sprejmete ali zavrnete vse oz. samo določeno vrsto piškotkov, odstranite oz. jih onemogočite. Piškotke si lahko ogledate in jih upravljate tukaj (povezava: chrome://settings/content/cookies ), sledenju Google Analytics pa lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout) . Za pomoč pri upravljanju piškotkov se lahko obrnete tudi na >«>pomoč uporabnikom>« v brskalniku.

 

 

Pritožbe in spori

EPL spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. EPL se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem EPL lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 01 256 13 20 ali po elektronski pošti na shop@epl.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova shop@epl.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

EPL se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si EPL prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

EPL ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

EPL kot ponudnik, ki se ukvarja s spletno prodajo, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  Platforma je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr

Ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ter Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov.

 

KONČNE DOLOČBE 

Ti splošni pogoji začnejo veljati z dnem objave na spletni strani EPL d.o.o. in veljajo do spremembe. EPL d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe oz. dopolnitve teh splošnih pogojev. 

Uporabniki in EPL d.o.o. bodo morebitna nesoglasja, ki bi izvirala iz teh splošnih pogojev reševali sporazumno. V primeru spora je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. 

Pogoji veljajo od 16. februarja 2018.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

 

 

 

 

 

 

NEWSLETTER SIGN UP